Groepenkast werkzaamheden

Een groepenkast hoort naar behoren te werken. Niet alleen voor voor uw veiligheid, maar ook voor die van anderen. Wij raden aan om altijd een voor een groepenkast te gaan die bij uw stroomverbruik past en deze regelmatig te laten onderhouden. Eppink Elektrotechniek staat u bij als u een groepenkast wilt laten aansluiten, uitbreiden of vervangen.


Groepenkast aansluiten

Het aansluiten van een groepenkast kunt u het beste overlaten aan een ervaren elektricien. Er zijn namelijk veel soorten groepenkasten verkrijgbaar. De verschillen zitten hem onder andere in de afmeting van de groepenkast en het merk. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen groepenkasten met een één fase aansluiting of een drie fasen aansluiting. Ten slotte wordt er gekeken naar de hoeveelheid stopcontacten en lichtpunten in uw woning of bedrijfspand. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoeveel groepen in uw groepenkast worden geplaatst.


Groepenkast uitbreiden

Wilt u uw stroomvoorzieningen uitbreiden en beschikt uw woning of bedrijfspand al over een goede groepenkast? Dan kunt u er het beste voor kiezen om uw groepenkast uit te laten breiden. Dit is vooral raadzaam als u apparaten aanschaft die extra stroom verbruiken. Eppink Elektrotechniek helpt u graag met het uitbreiden van uw groepenkast.

Groepenkast vervangen

Bent u verhuisd en komt u tot de ontdekking dat uw nieuwe woning nog over een oude stoppenkast beschikt? Tegenwoordig worden in alle nieuwe woningen groepenkasten geplaatst. Deze zijn een stuk veiliger dan de ouderwetse stoppenkasten, dit komt mede door de aanwezigheid van een extra aardlekschakelaar. Hiermee worden kortsluiting en overbelasting voorkomen. Hulp nodig? Wij kunnen u alles vertellen over het vervangen van een groepenkast.